Mücevhere Zarar Veren Maddeler

Mücevhere zarar veren maddeler, dünyanın en kıymetli madeninden üretilen pırlantaların yapısına zarar verir. İstenmeyen deformasyon belirtileri ise hem böylesi kıymetli takıların değerini düşürür hem de ömrünü kısaltır. Elverişli koşullarda saklama, düzenli bakım ve doğru temizleme uygulamaları sayesinde mücevherlerin orijinal tasarımını korumanız mümkündür. Siz de maddi ve manevi değeri oldukça fazla olan mücevherlerinize zarar veren hususlar konusunda bilgi sahibi olarak etkili bir kullanım gerçekleştirebilirsiniz.

“Mücevhere zarar veren maddeler” başlığı altında derlediğimiz içeriği inceleyerek siz de sahip olduğunuz en kıymetli mücevherlerinizi özenle muhafaza edebilir, bakım ve temizlik uygulamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Zamansız Şıklığı Tutkuya Dönüştüren Modern Mücevher Koleksiyonu

Pırlanta yüzüklerden pırlanta küpelere, pırlanta küpelerden pırlanta kolyelere, baget pırlanta modellerinden nadide elmas kreasyonuna kadar uzanan geniş konseptin her bir tasarımı, benzersiz güzelliği ile öne çıkar.

Her zevke, ihtiyaca ve bütçeye hitap eden zarif modeller, 4C (Karat, berraklık, renk, kesim) uluslararası kalite standartları sahiptir. Tasarım, montür, bezeme, işçilik uygulamalarını sanata dönüştüren pırlanta yüzük, küpe, bileklik, kolye, bilezik ve set alternatifleri arasında günlük kullanımdan kutlamalara, evlilik teklifinden hediyelik seçeneklere kadar pek çok tasarım bulunur.

Mücevhere Zarar Veren Maddeler Nelerdir?

Kimyasında yakıcı, yanıcı, renk değiştirici, ağartıcı ve daha pek çok bileşen olan ürünler pırlanta taşına zarar verebilir. Doğada yaygın biçimde bulunan bu maddelerin birçoğu yaşam alanlarımızda yer alır. Klor, aseton, sirke, kola, limon suyu, amonyak, alkol, terebentin, aseton, hidroklorik asit (Tuz ruhu), nitrik asit (kezzap), sodyum metabisülfit vb. kimyasal maddelerin temas etmesi, mücevherlerde hasar bırakır.

Üzerinizde severek taşıdığınız pırlantanın, geri dönüşü olmayan deformasyonlara uğramaması için bu tür bileşenlere karşı dikkatli olmanız önemlidir. Temizlik, ağartma, hijyen sağlama, kişisel bakım ve sterilize etme için kullanılan bu tür ürünler mücevher taşınıza zarar verir.

Kalite ve Estetiği Buluşturan Mücevher Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Doğanın en sert taşlarından biri olan elmaslar, onların hiç bozulmayacağı ya da ölümsüz oldukları anlamına gelmiyor. Mücevherin göz kamaştıran performansını yıllarca deneyimlemek için saklama, bakım, temizleme gibi uygulamaların itinayla gerçekleştirilmesi tavsiye edilir. Aynı zamanda sert darbelere karşı da tedbirli olunması önemlidir. Şıklığından, zarafetinden ve kalitesinden ödün vermeyen takıların varlığı, doğru ve düzenli mücevher bakımı ile mümkündür.

Mücevher Temizliği Nasıl Yapılır?

Mücevherlerin temizliği düzenli olarak yapıldığında yıpranma, aşınma renk atma, çatlama riskleri ortadan kalkar. Temizleme aparatı olarak bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Biraz karbonat ya da sabunlu su, mücevher temizliği için yeterlidir. Fırçalama sırasında, kaynar olmayacak kadar sıcak su tercih edebilirsiniz. Elmas ve pırlanta gibi oldukça kıymetli mücevherlerin temizliği için aşağıdaki adımları takip edebilir, önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Ilıktan biraz daha sıcak su, mücevherlerin günlük temizliği için uygundur.
  • Küçük bir kaba koyacağınız ılık sabunlu su ve bir diş fırçası yardımıyla, nazikçe takınızı fırçalayabilirsiniz.
  • Sabunlu su ve fırça yardımıyla temizlenen pırlantalar, mutlaka soğuk suyla durulanmalıdır.
  • Durulama işlemi tamamlanarak sabunlu sudan arındırılan mücevherleri, tüy bırakmayan bir bezle rahatça kurulayabilirsiniz.
  • Yılda bir kez güvenilir mücevher firmalarından ve pırlanta uzmanlarından özel temizlik, bakım hizmeti alabilirsiniz.

Mücevhere Zarar Veren Maddeler

Mücevher Nasıl ve Nerede Saklanır?

Mücevher kullananlar için profesyonel bakımın önemli aşamalarından birini de böylesi kıymetli aksesuarları saklama yöntemi oluşturur. Mücevherlerin nasıl ve nerede muhafaza edileceğini bilmek, takıların muhteşem yapısını ve kıymetini uzun yıllar, korumanızı sağlar. Aşırı soğuk, yüksek sıcaklık, nemli ya da tozlu ortam faktörleri, mücevherlerin renginin değiştirmesine, kurumasına, çizilmesine, çatlamasına ve taşın iç yapısının bozularak değerini yitirmesine yol açar.

Pırlantayı takmadığınız zamanlarda doğru şekilde muhafaza etmeniz oldukça önemlidir. Açıkta bırakılmaması ve farklı özelliğe sahip diğer takılarla bir arada bulundurulmaması gerekir. Çünkü temasa ve sürtünmeye bağlı olarak istenmeyen çiziklerin oluşma ihtimali artar. Tüm pırlanta ve elmas gibi mücevher çeşitleri, yalnızca kendileri için özel olarak tasarlanan mücevher kutusunda ve tek başlarına saklanmalıdır. Kilitli takı kutuları ve şifreli para kasaları gibi güvenli ortamların tercih edilmesi ise hırsızlığa karşı tedbirli bir saklama yöntemidir.

Mücevher Kullanımı Sırasında Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Hususlar

Pırlanta ve elmas gibi kıymetli taşların bezediği göz alıcı güzellikteki mücevherlerin kullanımı, ayrı bir hassasiyet gerektirir. Mücevher kullanımı sırasında dikkat etmeniz gereken belli başlı hususları şöyle sıralayabiliriz:

  • Amatör ya da profesyonel spor yaparken mücevherlerinizi çıkartarak yaralanma risklerinin önüne geçebilirsiniz.
  • Ağır veya yoğun efor gerektiren işlerde çalışırken kullanmayarak takının yamulmasına, kırılmasına ve taşın düşüp kaybolmasına engel olabilirsiniz.
  • Ev işi yaparken mücevher kullanmayarak hem takının zarar görmesini hem de vücutta oluşabilecek kesik, çizik, yırtık gibi yaralanma risklerini minimize etmeniz mümkündür.
  • Temizlik yaparken takıları çıkartırsanız, kıymetli mücevherleri çamaşır suyu ve diğer kimyasallardan koruyabilirsiniz.
  • Banyo, alt değiştirme, emzirme, soyma ve giydirme gibi bebek bakım uygulamaları sırasında takılarınızı çıkartarak bebeğinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.
  • Mutfaktaki yemek pişirme, yiyecek hazırlama ve bulaşık yıkama gibi işlemler sırasında yapılan seri hareketler, mücevher taşının yerinden oynamasına, montür yapısının bozulmasına, hatta taşın düşüp kaybolmasına bile yol açabilir.
  • Parmağında ya da bileğinde pırlanta taşıyanların atlamaması tavsiye edilen en önemli hususlardan biri de tuzlu suyun telafisi olmayan aşındırma özelliğidir.

Modern tasarımları ile yaşamınıza değer katan Confidojewels, sevgiliye, doğum gününe ve yıl dönümü gibi eşsiz zamanlara yaraşır, zengin pırlanta ve elmas koleksiyonu ile yaşamınıza değer katar. Birbirinden etkileyici modelleri ile değerli taşlara tutkulu olanların beklentilerini karşılayan Confidojewels’in sunduğu avantajları değerlendirerek, size ve sevdiğinize özel tüm zamanları, unutulmaz anlara dönüştürebilirsiniz.  

Alışveriş Sepeti
Scroll to Top